Skip to content
Politică

Lovitura de grație a Elenei Udrea. De ce riscă Boc și Predoiu să ajungă în închisoare

Lovitura de grație a Elenei Udrea. De ce riscă Boc și Predoiu să ajungă în închisoare

Deputatul Elena Udrea a declarat ca ii va chema pe Cătălin Predoiu și Emil Boc în instantă ca martori în dosarul „Gala Bute”. Legalitatea va fi stabilita de procurorii DNA care analizează modul în care a fost finanțată „Gala Bute”. Pe atunci Ministru al Justitiei, Predoiu a semnat nota de fundamentare a proiectului. Pana acum, Elena Udrea nu a solicitat alti martori in acest dosar. 

Elena Udrea a intrat in legătură telefonica directă la emisiunea „Ora de vârf”, moderată de Ionela Năstase, la postul România TV, miercuri seară, pentru a oferi mai multe detalii cu privire la demersul său inedit.

Intrebata de ce ii considera vinovati pe Boc și Predoiu, fostul ministrul al Dezvoltării a declarat: „Nu-i consider cu nimic vinovati, dar nici eu nu sunt vinovata cu nimic. Pentru aceasta acuzatie în Gala Bute Am fost arestata, am fost trimisa in judecata. … Nu a fost nimic ilegal, nici in aprobarea hotararii de guvern. Daca eu am fost arestata, mi se pare logic sa ii chem pe domnul Catalin Predoiu si pe domnul Emil Boc. Cei care au participat la aprobarea hotararii, din punctul meu de vedere este obligatoriu sa depuna depozitie ca martori pentru a expune motivul pentru care s-a luat aceasta hotarare de guvern. (…) Ea a fost aprobata de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, la acea vreme. Problema pe care eu o vad in momentul acesta este aceasta acuzatie de abuz in serviciu in baza careia poti aresta pe oricine in aceasta tara. Abuz in serviciu inseamna orice actiune indeplinita gresit (…) Eu ma rog la Dumnezeu pentru ca in Ministerul Dezvoltarii oamenii aceia sa nu fi gresit cu nimic (…). Avand in vedere ca lupta anticoruptie (…) eu am stat in puscarie pe aceasta acuzatie.”

Jurnalistul Catalin Tolontan a oferit, tot pentru aceeași emisiune, anumite opinii legate de dosarul „Gala Bute” despre care a scris mai multe articole în presă în urma unor investigații jurnalistice: „Nu eu hotarasc ce are deptate, singurul care va hotari este judecatorul. DNA nu a probat nimic in fata instantei. In momentul acesta nu se cauta adevarul in Camera Preliminara. Echipa Elenei Udrea a facut contestatie…dupa ziua de azi vom afla daca procesul merge mai departe.”

Daca este ceva ilegal in acest dosar, Catalin Tolontan a declarat: „Nu e treaba mea sa stabilesc legalitatea si ilegalitatea unor fapte. Ceea ce as spune eu…pot spune ca acest dosar s-a lucrat cu frana si cu acceleratie. Se intampla lucruri neplacute in aceasta situatie.”

Daca s-a simtit protejata de Basescu pe această stepă, Elena Udrea a răspuns:„Evident ca nu judecam dosarul aici. Vom chema martori…nu intru in detaliile dosarului. De ce nimei nu nu vine astazi sa spuna ca o ancheta a E Udrea a fost oprita la ordinul nu stiu cui?”

Jurnalistul Marius Nitu, unul din invitații emisiunii a întrebat: „Pe domnul Traian Basescu l-ati invitat sa participe la Gala Bute?” si daca fostul ministru si-a facut un calcul politic gresit:

„Da, l-am invitat cum am invitat pe toti demnitarii. Am fost din romanii care si-au dorit ca Bute sa boxeze in Romania. Era si domnul Ponta acolo in tara. (…) Poate era gresit ca m-am dus ca m-au fluierat oamenii…Nu regret, a fost un meci frumos.”

Elena Udrea a refuzat să comenteze date referitoare la dosar, însă a declarații despre faptele de abuz in serviciu: „Cred ca cel mai mare pericol in acest moment este aceasta fapta de abuz in serviciu care inseamna ca pt o prostie, o neatentie a unui functionar public pot sa platesti cu puscaria.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *