Skip to content
Politică

Lovitura de imagine pe care o pregătește Iohannis

PNL a decis să treacă de la grupul ALDE la grupul PPE în luna mai, după alegerile europarlamentare, când europarlamentarii liberali și-au semnat adeziunile la grupul popular european din Parlamentul European, iar de joi este oficial membru PPE.

Astfel, vicepreședintele PNL Sorin Frunzăverde explică acțiunile concrete pe care le vor face popularii europeni pentru a-i acorda sprijinul lui Iohannis în cursa pentru Cotroceni.

Potrivit jurnalistilor de la ziuadevest.ro, Frunzăverde explică acțiunile concrete ale PPE pentru sprijinirea candidatului ACL și anume că „pe 27 septembrie, la lansarea candidatului ACL va fi prezent şi secretarul general al PPE. Ulterior, dacă Iohannis intră în turul 2, în România va sosi preşedintele PPE”

La congresul de lansare vine Antonio López-Istúriz, secretarul general al PPE, pentru a da încă o dovadă de susţinere a lui Iohannis. Iar între turul 1 şi turul 2, unde în mod sigur intră Iohannis, va veni Joseph Daul, preşedintele PPE, pentru a-l susţine efectiv în faţa electoratului român pe Klaus Iohannis, candidatul dreptei române”, a transmis  Sorin Frunzăverde.

Totodată, Sorin Frunzăverde a vorbit şi despre primirea PMP în PPE, în contextul în care relaţiile dintre PNL şi PMP nu sunt tocmai bune, acesta declarând că  „era total anormal ca ei să se opună acestei primiri”.

Ca să fim sinceri, eu cred că a fost normal să nu avem nicio reacţie, pentru că este efectiv nepotrivit ca la Bruxelles noi românii să ne luptăm cu românii. Este un partid în România, care a obţinut 6% în alegerile pentru Parlamentul European, au făcut aplicaţie, PPE a hotărât să-i primească. Era total anormal ca noi să ne opunem acestei primiri. Nu există niciun caz în ţările membre ale Uniunii Europene în care partidele din ţara respectivă membre PPE să se lupte unul cu altul. Era total nepotrivit ca noi să avem o reacţie împotriva lor”, a declarat Sorin Frunzăverde, vicepreședinte al PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *