Skip to content
Economie Politică

Lovitură de MILIOANE de euro pentru compania rusească Lukoil. Luni se așteaptă VERDICTUL din partea Curții de Apel București

Lukoil.ro

Rusia, prin diverse formule, își face resimțită prezența pe piața economică românească, Kremlinul încercând să își impună interesele și să pericliteze parcursul european și euroatlantic al României.

Capital.ro prezintă în cele ce urmează cazul companiei Lukoil care, în urmă cu nouă ani, a lansat o campanie dură împotriva companiei românești Inter Distribution, care era chiar parteneră în afaceri.

Pentru a scăpa de plata obligaţiilor contractuale şi plata mărfii livrate, Lukoil a încălcat grav prevederile contractului semnat cu firma românească privind aprovizionarea staţiilor cu produse nepetroliere, potrivit capital.ro.

Prin tergiversări şi manipulări de date, Lukoil a depus plângeri penale şi a introdus nenumărate cereri în instanţă cu diferite acuzaţii, toate fiind respinse de magistraţi. Aceste acţiuni au dus la intrarea în procedură de faliment a companiei SC Inter Distribution Company SRL. Peste 100 de angajaţi au rămas fără muncă. Abia după 8 ani de judecata SC Inter Distribution Company SRL a obţinut dreptatea in prima instanţă. Tribunalul Bucureşti a dispus rezilierea contractului din culpa exclusivă a Lukoil Romania SRL şi a obliga la plata de daune-interese de 17 milioane de euro. Doar că gigantul rus nu este de acord cu această decizie şi a formulat apel.

Claborarea dintre cele două companii a început în 2008. Cei doi agenţi economici au semnat un contract de furnizare a produselor nepetroliere pentru aprovizionarea staţiile de distribuţie a carburanţilor Lukoil. Contractul era valabil până în data de 31 decembrie 2017. Doar că atunci când relaţiile comerciale aduceau roade, gigantul rus a pus în aplicare un plan de distrugere a companiei româneşti. Astfel Inter Distribution Company SRL reprezentata de catre lichidator juduciar Tarara Diana Anca Florentina a fost nevoita sa caute dreptate in instanţa.

În octombrie 2017 Tribunalul Bucureşti a dispus rezilierea Contractului de furnizare a produselor nepetroliere pentru staţiile de distribuţie a carburanţilor Lukoil România din culpa exclusivă a gigantului rus. Lukoil România SRL a fost obligată să achite 17.108.123,67 Euro, cu titlu de daune-interese. Lukoil Romania SRL a formulat apel si este reprezentata de către avocatul Gheorghe Florea preşedinte al UNBR .

Curtea de Apel București a judecat cauza pe 13.09.2018, dar în mod inexplicabil s-au produs repetate amânări ale soluționării cazului: mai întâi a fost amânată pronunțarea pentru data de 27.09.2018, pentru ca ulterior să fie reamânată pentru data de 11.10.2018 și din nou pentru ziua de 15 octombrie a anului 2018, acest fapt denotând o oarecare clemență care poate naște suspiciuni din partea autorităților din România.

Rămâne să așteptăm ziua de luni, când ar trebui să fie dat verdicul în cazul companiei rusești Lukoil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *