Skip to content
Politică

Lovitură de teatru. Deputat UDMR scapă de malaxorul DNA

Lovitură de teatru. Deputat UDMR scapă de malaxorul Direcției Naționale Anticorupție.

Astfel, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au solicitat încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului si Padurilor.

Plenul Camerei Deputatilor a votat, miercuri, împotriva încuviințării începerii urmăririi penale pe numele deputatului Laszlo Borbely. Astfel, deputatul UDMR scapă de urmărirea penală.

Numărul deputaților prezenți a fost de 293, voturi anulate 5, voturi valabile exprimate 279 din care 125 de deputați au votat pentru și 154 de deputați au votat contra.

Votul în plen a fost secret cu bile.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut la inceputul lunii februarie sesizarea Camerei Deputatilor pentru incuviintarea urmaririi penale in cazul fostului ministru Laszlo Borbely intr-un dosar mai vechi.

Dosarul acestuia a fost redeschis dupa ce au aparut elemente noi. Anterior, Parlamentul a respins cererea procurorilor de ridicare a imunitatii. Conform DNA, deputatul Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului si Padurilor, este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de trafic de influenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *