Skip to content
Justitie

Lovitură de teatru în Dosarul Hidroelectrica. Udrea ar putea scăpa de toate procesele după extrădarea din Bulgaria

Inquam Photos/George Călin

Curtea de Apel București va întreba Tribunalul Blagoevgrav din Bulgaria care sunt limitele în care poate fi judecată Elena Udrea în România, ulterior predării sale pentru executarea condamnării de 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a fost prezentă prin videoconferință, marți, 6 septembrie, la Curtea de Apel București, care trebuia să dezbată ultimul termen în Dosarul Hidroelectrica, în care fosta ministră a Turismului este judecată pentru banii primiți de la afaceristul Bogdan Buzăianu.

Avocații Elenei Udrea – Sonia Uscov și Veronel Rădulescu – au primit un „ajutor” neașteptat din partea judecătoarei Corina Ciobanu, care a trecut peste cererile de sesizare a Curții Constituționale și peste cererea de încetare a procesului penal ca urmare a intervenirii termenului de prescripție și a ridicat, din oficiu, o problemă de drept care ar putea-o salva pe Udrea de restul dosarelor din România, notează ziare.com.

Magistratul a întrebat-o pe Elena Udrea dacă s-a prevalat sau nu de „regula specialității” în fața instanței din Bulgaria, în momentul în care a fost extrădată.

Elena Udrea, juristă, a intuit despre ce e vorba, dar s-a făcut că „plouă”: „Nu știu despre ce este vorba”.

Judecătoarea i-a explicat că, potrivit regulii specialității, o persoană solicitată de un stat nu poate fi judecată pentru alte fapte în afara celor pentru care se solicită extrădarea.

Or, extrădarea Elenei Udrea din Bulgaria s-a dispus în vederea executării pedepsei din Dosarul Gala Bute, nicidecum pentru judecarea ei în dosarul Hidroelectrica sau cel al campaniei electorale din 2009.

Astfel, CAB a dispus amânarea procesului pentru data de 17 octombrie și efectuarea unei adrese către Tribunalul din Blagoevgrav, pentru ca instanța din Bulgaria să precizeze limitele extrădării Elenei Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *