Skip to content
Politică

Lovitură de teatru: Traian Băsescu, organizatorul flagrantului în cazul lui Bercea Mondial

Lovitură de teatru în cazul lui Bercea Mondial. Potrivit informațiilor furnizate de cei de la Antena3, fiul lui Bercea Mondial a declarat vineri, în fața instanței de judecată, că Traian Băsescu a organizat flagrantul DNA.

„Mircea l-a sunat pe Traian în faţa mea. Mircea Băsescu ne-a spus că nu el, ci Traian a organizat flagrantul DNA”, a declarat acesta în faţa instanţei.

Potrivit corespondentului Antena 3, Cătălina Smereca, Florin Anghel a povestit că a fost cu banii la Mircea Băsescu:

„Mircea a luat legătură cu fratele său, Traian Băsescu, care i-ar fi spus că la primul recurs va fi eliberat. S-au dat 350.000 de euro atunci, în bancnote de 500 de euro. Bercea a fost pus în libertate dar la primul recurs a fost din nou arestat. În acel moment, Mircea Băsescu l-a sunat iar pe fratele său, de faţă cu Florin, şi i-ar fi spus „Sunt cu finu, ce facem?”. Florin şi mama sa s-au întâlnit cu Mircea în port, iar Florin Anghel ar fi spus că Mircea Băsescu ar fi trebuit să le dea 350.000 de euro pentru eliberare, pentru că „trebuie să mănânce mai multă lume”. Când a văzut că nu este eliberat, Florin Anghel i-au cerut lui Mircea Băsescu să le dea banii înapoi. Mircea Băsescu a dat înapoi 280.000 de euro, spunând că ar fi 300.000. Când şi-au dat seama că nu este suma întreagă, au ameninţat că vor face public cazul.”

Marea confruntare dintre fratele preşedintelui Traian Băsescu şi Bercea Mondial a început, vineri, într-o sală de tribunal din Constanţa.

Potrivit corespondentului Antena 3, Cătălina Smereca, Bercea le-a spus magistraţilor că Mircea Băsescu a intrevenit, în 2010, pentru eliberarea fiului său, Florin Anghel, în schimbul a 20 de mii de euro. Bercea a arătat că Mircea Băsescu l-a sunat pe judecătorul Cristian Deliorga, pe atunci procuror, să rezolve problema.

Bercea a declarat că va depune un denunţ pe numele magistratului constănţean Cristian Deliorga.

De asemenea, Bercea le-ar fi spus magistraţilor că şpaga pentru fratele lui Traian Băsescu era ascunsă în fustele soţiei sale.

Fratele fostului preşedinte este acuzat că, prin intermediul lui Marian Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

foto: antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *