Skip to content
Politică

Lovitură dură pentru DNA. Interceptări dintr-un dosar important, ANULATE

agerpres.ro
" "

Direcția Națională Anticorupție primește încă o lovitură de la judecători pentru neregulile descoperite în timpul anchetelor penale, de data aceasta cu referire la interceptările şi înregistrările telefonice.

Astfel, judecătorii de la Instanța Supremă au hotărât să anuleze interceptările dintr-un dosar greu din cauza unor nereguli descoperite în timpul anchetelor penale, și anume, în dosarul a trei politicieni. Astfel că procurorii Direcției Naționale Anticorupție au încasat o înfrângere de proporții în instanță.

" "
" "

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat, marți, în aceeași zi în care a descoperit gravele probleme în dosarul lui Mădălin Voicu, nereguli majore în anchetarea liderului PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepreședinte al CJ Satu Mare, și a senatorului Valer Marian (fost membru PSD), conform B1.ro

Judecătorii au decis, în ședința de marți, „neregularitatea rechizitoriului nr. 191/P/2015 din 20.04.2016 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea în ceea ce priveşte descrierea faptei reţinute în sarcina inculpatului Govor Mircea Vasile la pct. II din actul de sesizare al instanţei”. Mai mult, instanța a decis excluderea din materialul probator a interceptărilor şi înregistrărilor comunicaţiilor” efectuate în baza a șapte mandate emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a patru mandate ale Tribunalului Bihor, respectiv Tribunalul Bucureşti. Judecătorii au dispus DNA Oradea ca procurorul să remedieze, în termen de 5 zile de la comunicarea acestei decizii, „neregularităţilor actului de sesizare şi să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată a celor trei inculpaţi ori solicită restituirea cauzei”, mai spune sursa citată.

2 comentarii la “Lovitură dură pentru DNA. Interceptări dintr-un dosar important, ANULATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *