Skip to content
Politică

Lovitură dură pentru fumătorii de țigări electronice și IQOS. USR pune piciorul în prag

jpost.com

Uniunea Salvați România a pus piciorul în prag: un proiect de lege inițiat de acest partid reprezintă o lovitură dură pentru fumătorii de țigări electronice și dispozitive de încălzire a tutunului.

Mai precis, inițiatorul proiectului este senatorul USR Cristian Ghica care motivează că există prea puține date privind impactul pe care aceste dispozitive îl au asupra organismului. În plus, Ghica propune ca prin „fumat” să se înțeleagă orice consum voluntar de fum, vapori sau aerosoli. Se interzice acest consum în spații publice închise, mijloace de transport în comun, spații închise de la locul de muncă sau în preajma locurilor de joacă pentru copii, conform Hotnews.ro.

”Nu există nici un fel de cercetare fundamentată științific care să ateste că aceste dispozitive prezintă un pericol mai mic pentru sănătate decât produsele clasice din și cu tutun. De aceea, nu există motive întemeiate ca în acest moment statul român să trateze diferențiat țigaretele clasice și dispozitivele de fumat nou lansate pe piață. Pericolul consumului de tutun nu este exclusiv personal, ci și unul social și la adresa sănătății publice. Cu toții știm că este mai bine să previi decât să tratezi”, afirmă senatorul USR.

Totodată, Cristian Ghica amintește și că ”principalele cauze de deces din România le reprezintă bolile cardiovasculare și tumorile maligne, urmate de bolile respiratorii, iar consumul de tutun este factor principal agravant în toate aceste afecțiuni. Mai mult, fumatul constituie principala cauză a cancerului pulmonar, cea mai răspândită formă de cancer din România la bărbați. Aproximativ 70 de români mor zilnic din cauza fumatului, ceea ce înseamnă peste 42.000 de români anual, din care 5000 în urma fumatului pasiv.”

Inițiativa legislativă este susținută și de PNL, UDMR și PMP.

1 comentariu la “Lovitură dură pentru fumătorii de țigări electronice și IQOS. USR pune piciorul în prag

  1. Nu inteleg de ce e laudata initiativa lor, avand in vedere ca singurele lor argumente sunt studii vechi despre numarul fumatorilor DE TIGARI CLASICE, nu iqos, deci este complet irelevant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *