Skip to content
Politică

Lovitură dură pentru Giovani Becali. Ce au decis judecătorii

Veste proastă pentru Giovani Becali din partea magistraților.

Ioan Becali este condamnat în Dosarul Transferurilor, la 6 ani şi 4 luni de închisoare, iar judecătorii i-au respins, miercuri, cererea de eliberare condiționată, potrivit Antena3.ro

În fața judecătorului, Giovani Becali și-a susținut cauza: ”Sunt bunuri sub sechestru puse de DNA. ANAF are sub sechestru un bloc întreg. Nici nu ştiu cât valorează. Să calculeze ei cât îi revine soţiei şi copiilor şi să-şi ia banii. Eu am venit aici pentru eliberare. Sunt 14 luni şi jumătate pe care le-am făcut în plus faţă de fracţia mea obligatorie. Vă daţi seama cât am făcut în plus. Problema mea nu e că mă eliberaţi sau nu mă eliberaţi. Problema mea e de sănătate. Nu vreau să mor în penitenciar. La cărţi am renunţat. Vă zic doar de cele peste 100 de zile câştigate prin muncă. Eu am scris trei cărți într un an, nu în cinci zile ca alții. Îmi pare rău că nu le am să vi le arăt că sunt despre viața mea. Eu am pierdut zile din muncă să stau să scriu cărți”.

La rândul său, procurorul și-a argumentat pledoaria de a-l lăsa pe impresar în spatele gratiilor: „E adevărat că s-a împlinit fracția. Dar vă rog să nu uitați că e vorba totuși de o pedeapsă de peste șase ani. S-a executat doar minimul din această pedeapsă. Domnule judecător, sumele sunt foarte mari! Condamnatul nu dă nici cea mai mică dovadă că s-a îndreptat şi că a înţeles că trebuie să achite prejudiciul! Tineţi cont şi că persoana condamnată a fost trimisă în judecată pentru că a încercat şi a reuşit să mituiască judecătorul care a pronunţat prima decizie, cea de achitare. A executat 1000 de zile. Din 6 ani şi 4 luni. Nu putem vorbi de o reală reeducare în pofida matematicii. Iar activităţile la care a participat în penitenciar, nu le negam. Dar influenţa lor asupra reabilitării condamnatului este 0 în raport cu infracţiunea pentru care a fost condamnat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *