Skip to content
Politică

Lovitură dură pentru Guvern. Percheziții DIICOT la unul din cele mai importante ministere. Mama unui fost greu PDL este implicată

" "

Guvernul primește o lovitură puternică de imagine, după ce, în cursul acestei dimineții, procurorii DIICOT au descins la unul din ministere.

Mai multe percheziţii au loc, luni dimineaţă, la Ministerul Fondurilor Europene din cauza unor afaceri ilegale, potrivit România TV. Prejudiciul adus statul român este de circa 30 de milioane de euro, informează Romania TV.

" "
" "

Serviciului teritorial Bucureşti de la DIICOT a organizat, luni dimineaţă, 37 de perchezitii, iar una dintre ele este chiar la sediul Ministerului Fondurilor Europene. Acuzaţiile sunt de evaziune fiscală şi de spălare de bani.

Mai mulţi funcţionari din cadrul organismului intermediar pentru IMM-uri de la Ministerul Fondurilor Europene, dar şi mai mulţi proprietari de firme, cele mai multe dintre ele firme fantomă, au fost ridicaţi şi duşi la audieri.

În acest dosar apare şi numele mamei lui William Brânză, fostul candidat la preşedinţia României. Pe numele ei ar fi fost înfiinţată o firmă care înregistra operaţiuni fictive privind achiziţia de carne. William Brâză ar putea fi audiat doar în calitate de martor în acest dosar şi nu este vizat direct în această anchetă.

Prejudiciul în acest caz se ridică la aproape 30 de milioane de euro. În dosar sunt implicate peste 100 de firme. Cele mai multe dintre ele făceau achiziţii fictive astfel încât să recupereze TVA-ul de la statul român.

" "

4 comentarii la “Lovitură dură pentru Guvern. Percheziții DIICOT la unul din cele mai importante ministere. Mama unui fost greu PDL este implicată

  1. Bravo baieti, vad ca ati dat-o pe fata impotriva lui Ponta. Zilele trecute aveati un articol cu media basista ce trece in tabara neamtului, vad ca ij realitate va deranja faptul ca in tabara lui Iohannis devine prea mare agolemeratia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *