Skip to content
Politică

Lovitură dură pentru Ponta și Dan Șova! Ce pedepse cer procurorii

aktual24.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție va trebui să ia astăzi o decizie în privința dosarului ”Rovinari – Turceni” în care sunt judecați fostul premier Victor Ponta, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, precum și senator Dan Şova.

Marți a avut loc ultimul termen din acest dosar în care Victor Ponta este acuzat pentru fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, conform B1.ro.

Pe acest fond, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) solicită în cazul lui Șova închisoare cu executare spre maximul prevăzut de lege, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. În plus, senatorului ar trebui să mai plătească daune de 110.000 lei.

În cazul fostului prim-ministru Victor Ponta, DNA cere  închisoare cu executare spre mediul prevăzut de lege, pentru două infracțiuni de fals sub semnătură privată. În plus, acesta ar trebui să plătească peste 50.000 de lei daune și să i se confiște alte 260.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *