Skip to content
Politică

Lovitură dură pentru Radu Mazăre. Decizie CCR de ultimă oră care îl afectează

Edilul Constanței a primit astăzi o lovitură dură din partea celor nouă judecători ai CCR.

Curtea Constituțională a României a hotărât astăzi că o trecere a Portului Constanța în administrarea Consiliului Local ar fi una neconstituțională.

Astfel,Consiliul Local Constanța nu poate avea noi acțiuni la Portul Constanța.

Radu Mazăre a explicat în repetate rânduri, în ultima perioadă, că vrea să obţină controlul Companiei Naţionale Ad­mi­nistraţia Porturilor Maritime Constanţa, aflată acum în subordinea Ministerului Transporturilor.

Primarul Constanţei declara în 2012  că parlamentarii PSD vor iniţia un proiect legislativ în acest sens. „Iniţiem o lege să transferăm acţiunile portului către autori­tăţile locale. Urmează să o depună deputaţii”, spunea Mazăre în urmă cu doi ani.

Cu privire la acest subiect, premierul Victor Ponta a precizat de curând că după alegerile prezidențiale Consiliul Local Constanța ar putea primi noi acțiuni la Portul Constanța.

“Răspunsul Comisiei Europene a fost că se recomandă României, după alte experienţe europene, ca statul român, într-o formă sau alta, pentru că statul român înseamnă autoritatea publică centrală – Guvern şi autoritatea publică locală, să deţină peste 50 la sută. În ceea ce eu am propus şi ce se va face până la urmă, statul român, prin autoritatea publică centrală – minister şi locală – Primărie, Consililul Local, va deţine chiar mai mult decât 51 la sută, va deţine 65 la sută, restul trebuie intrat în procedura de listare la Bursă.

Deci, încă 15 la sută din ceea ce are ministerul eu cred că este bine să fie scos pe Bursă pentru că în acest fel Portul Constanţa va putea să fie o companie în primul rând transparentă, deschisă să atragă investiţii, să se poată dezvolta”, a afirmat Victor Ponta.

În prezent, Guvernul deţine, prin Ministerul Transporturilor, 60% din acţiunile CNAPMC, res­tul fiind împărţite în mod egal, câte 20%, între Fondul Proprietatea şi Consiliul Local Constan­ţa. Mazăre vrea cele 60% din acţiuni deţinute de stat.

1 comentariu la “Lovitură dură pentru Radu Mazăre. Decizie CCR de ultimă oră care îl afectează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *