Skip to content
Politică

Lovitură dură pentru soții Iohannis: plângere penală la DNA

stirileprotv.ro

O plângere penală pe numele soților Carmen și Klaus Iohannis a fost depusă miercuri la Direcția Națională Anticorupție (DNA), aceștia fiind acuzați de obținerea veniturilor necuvenite  de pe urma exploatării a două imobile din Sibiu.

Plânegea penală a fost depusă la DNA  de către jurnaliștii de la luju.ro și îl vizează și pe notarul Radu Gabriel Bucșa, informează B1.ro.

" "

Imobilele în cazuă ar fi fost administrate de către Primăria Sibiu, în perioada în care Klaus Iohannis era primarul orașului. Soții Iohannis sunt acuzați de obținerea sumei de 320.000 euro de pe urma exploatării clădirilor, în urma dobândirii acestora cu ajutorul unor acte false.

„Imobilele aparțineau statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. De pe urma exploatării imobilului din str. Nicolae Bălcescu nr. 29 (închiriat Băncii Raiffeisen), soții Iohannis au obținut 320.000 euro, până când instanțele brașovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invoca bună-credință, precum și actele de moștenire false, care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului”, se arată în comunicat.

Astfel, cei care au redactat plângerea vor ca la bugetul statului să se întoarcă în total 640.000 de euro, având în vedere că soții Iohannis au câștigat 320.000 euro, iar pretinsul moștenitor reprezentat de Klaus Iohannis, Ioan Bastea, a încasat tot 320.000 de euro de pe urma exploatării imobilului închiriat către Raiffeisen Bank, mai adaugă sursa citată.

„Demersul civic urmărește aducerea la bugetul statului a sumei totale de 640.000 euro (320.000 euro luați de soții Iohannis și alți 320.000 euro luați de Ioan Bastea, pretinsul moștenitor pe care Klaus Iohannis îl reprezenta cu procura) sumă obținută din exploatarea imobilului din str. Nicolae Bălcescu 29 prin închirierea acestuia de către Raiffeisen Bank vreme de 14 ani.
Dacă statul ar fi exploatat el însuși imobilul, cei 640.000 euro ar fi fost venit la bugetul de stat. Considerăm că nu este normal să îți însușești niște imobile ale statului vreme de 14 ani, iar după ce justiția civilă constată că au fost luate prin fraudă, să le dai înapoi, dar să rămâi cu profiturile obținute din exploatarea lor”, au aspus inițiatorii plângerii penale.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *