Skip to content
Politică

Lovitură simbolică dură pentru Traian Băsescu pe final de mandat

Traian Băsescu pare să încaseze o lovitură extrem de dur din punct de vedere simbolistic.Un eveniment organizat sub patronajul Casei Regale a României și cel al Academiei de Diplomație Culturală din Berlin, condusă de Emil Constantinescu, va aduna la Palatul Parlamentului 20 de foști șefi de stat și guvern cu rol vital în căderea comunismului și prăbușirea Cortinei de Fier, unde actualul șef al statului nu a fost invitat informeaza dcnews.ro.

Evenimentul, care se va desfăura în data de 20 noiembrie,la Palatul Parlamentului va fi primul de factură internațională la care va participa viitorul președinte al României (finala Ponta-Iohannis se desfășoară pe 16 noiembrie – n.r). Traian Băsescu nu a fost invitat, deși este șeful de stat din zona de Europa de Sud- Est cu o atenție sporită față de mișcarea comunistă și căderea fostului regim.

Personalități precum Lech Walesa, fostul lider al Poloniei, sau Sali Berisha, fostul președinte al Albaniei, se vor afla în ziua de 20 noiembrie la Palatul Parlamentului, iar seara vor participa la un concert și la un dineu organizate de Casa Regală, potrivit informațiilor DC News.

La evenimentul de la Palatul Elisabeta va participa și Majestatea Sa Regele Mihai I. Probabil prezența Majestății Sale este adevăratul motiv pentru care Traian Băsescu nu a fost invitat la acest eveniment.

Programul de la Palatul Parlamentului include 25 de mese rotunde la care foștii și actualii lideri de stat vor discuta cu masteranzi și doctoranzi ai Univeristății din București.

Personalitățile politice vor putea să răspundă la întrebările jurnaliștilor în cadrul unui forum special dedicat discuțiilor cu reprezentanții mass-media.

2 comentarii la “Lovitură simbolică dură pentru Traian Băsescu pe final de mandat

  1. Paca sunteti Antena 3 .Ce Basescu e fost sef de stat .Lech Walesa, fostul lider al Poloniei, sau Sali Berisha, mari pesonalitati ? In Polonia Biserica Catolica a invins comunismul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *