Skip to content
Politică

Lovitură grea pentru Augustin Lazăr. Răfuiala cu aleșii, motivul cercetării disciplinare

vocea.biz

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a primit o lovitură grea de la Inspecția Judiciară: este cercetat disciplinar în urma unor declarații făcute.

Mai precis, ancheta inspectorilor judiciari vine după ce Lazăr i-a jignit pe parlamentari  pentru că au chemat-o la audieri pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, afirmâng că „nişte inculpaţi de rang înalt vor ca discuţiile să aibă loc în alt mediu în afară de cel judiciar”, conform B1.ro.

„Noi suntem îngrijoraţi şi societatea civilă e îngrijorată. Trebuie transparenţă şi să se funcţioneze în mod legal. (…) În tot cursul anului 2017, Ministerul Public şi în general instituţiile din justiţie au format obiectul unor atacuri concentrice, ele s-au văzut. Am folosit expresia hărţuit pentru că am găsit-o în raportul de la Geneva, unde scrie „Procurorii din DNA sunt hărţuiţi prin campanii media, prin chemarea în faţa unor comisii speciale”. Dar acolo cine îi convoacă? Nişte inculpaţi de rang înalt, care vor ca discuţiile să aibă loc în alt mediu în afară de cel judiciar. Procurorii sunt invitaţi să dea seama într-un mediu care nu e judiciar. Am folosit această expresie pentru ca o foloseşte nu numai redactorul acestui raport, ci o vedem noi din ceea ce vedem noi prin atacuri media şi alte acte care sunt evident neprietenoase procurorilor, cum ar fi aceea să scoatem cuvântul „independent” din textul legii privind statutul şi care într-o manieră subtilă, dar dubioasă a dorit evident să îndepărteze statutul procurorului de statutul de magistrat şi să-l ducă în zona Executivului”, a afirmat, la finalul anului trecut, Augustin Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *