Lovitură grea pentru locuitorii unui municipiu reşedinţă de judeţ: instanţa i-a lăsat pe oameni fără primar.
Este vorba despre Mircia Gutău, candidatul Partidului Ecologist Român (PER), cel care a câştigat alegerile din 5 iunie 2016 pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Alegerea acestuia a fost invalidată de instanță, se arată într-un comunicat remis miercuri Agerpres de Judecătoria Râmnicu Vâlcea.
Conform comunicatului, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus validarea alegerii primarilor din 14 unități administrativ teritoriale arondate acestei instanțe, respectiv orașele Băile Govora și Ocnele Mari, precum și comunele Păușești-Măglași, Dănicei, Budești, Muereasca, Frâncești, Milcoiu, Dăești, Bujoreni, Golești, Mihăești, Runcu și Galicea. Încheierile prin care s-a dispus validarea alegerii primarilor sunt executorii.
Cum a mințit Raed Arafat la conferința de presă de după tragedia de la Victor Babeș. DSU știa de problemele TIR-urilor ATI
Vlad Voiculescu, bâlbe după tragedia de la Victor Babeș. Ministrul arată spre Arafat și dezvăluie involuntar o nouă gafă de comunicare
Candidat surpriză al USR la şefia Institutului Cultural Român: un actor de apartament, student mediocru
După Vlad Voiculescu, și Stelian Ion încinge spiritele în coaliție. De la ce a pornit conflictul cu UDMR
De ce nu va ieși USRPLUS de la guvernare, chiar dacă Vlad Voiculescu va fi demis de la Ministerul Sănătății
De asemenea, s-a dispus „invalidarea alegerii domnului Gutău Mircia, candidat din partea Partidului Ecologist Român la alegerile locale din 5.06.2016, în funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru neîndeplinirea condiției de eligibilitate constând în inexistența unei hotărâri judecătorești definitive prin care s-a aplicat interdicția exercitării dreptului de a fi ales”, potrivit comunicatului de presă.
Reprezentanții Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au menționat, totodată, că încheierile pronunțate prin care s-a dispus validarea sau, după caz, invalidarea alegerii primarilor vor fi redactate în termen de maximum trei zile și pot fi atacate cu apel „de către orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la luarea la cunoștință, dar nu mai târziu de un an de la data pronunțării lor, potrivit art. 534 din Codul de procedură civilă, de către Birourile Electorale petiționare și persoanele supuse procedurii validării — în termen de 30 de zile de la comunicare”.