Skip to content
Juridic

Lovitură grea pentru Lucian Onea: Instanța a decis că a fost revocat legal din DNA

Fostul procuror de la DNA Ploiești, Lucian Onea, a atacat în instanță decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care acesta era revocat din funcție. Curtea de Apel București i-a respins cererea de suspendare a deciziei și a dat dreptate CSM-ului, considerând că măsura a fost una care îndeplinește condițiile legale:

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Călin Nistor-procuror – şef al DNA,ca nefondată. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a pârâtei DNA si respinge in consecinta cererea de suspendare a executarii Hotararii nr.45/17.01.2019 emisă de CSM -Sectia pentru procurori, formulată în contradictoriu cu pârâta DNA. Admite excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare a executarii Hotararii nr.45/17.01.2019 emisă de CSM -Sectia pentru procurori şi respinge în consecinţă această cerere. Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu exceptia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.87 alin.8 şi 9 din Legea 304/2004,ca inadmisibilă. Respinge cererea avand ca obiect suspendarea executării Ordinului nr.12/16.01.2019 emis de procurorul-şef al DNA, ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare ,în privinta solutiei date cererii de suspendare şi în termen de 48 de ore de la pronunţare ,în privinţa soluţiei date cererii de sesizare a CCR. Pronunţată în şedinţă publică, azi 19.03.2019.„, se arată în minută.

Lucian Onea poate ataca decizia în termen de cinci zile.

Amintim că procurorul Onea a fost acuzat de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, fără a fi dispuse măsuri preventive în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *