Skip to content
Politică

Lovitură grea pentru Ministrul Teodorovici! O jurnalistă l-a făcut făcut KO

Ministrul Teodorovici făcut KO de o frumoasă jurnalistă de la Antena 3. Află ce i-a făcut aceasta și întreaga poveste a averii și divorțului șefului de la finanțe.

Eugen Orlando Teodorovici a primit o lovitură sub centură de la jurnalista Cătălina Porubmel. Aceasta l-a întrebat despre veniturile sale fabuloase în baza cărora a reușit să încaseze de la diferite bănci împrumuturi în valoare de 800.000 de euro.
„Înteleg de la ministrul Finantelor, Orlando Teodorovici, ca nu stiu economie pentru ca am indraznit sa intreb de ce statul roman a acceptat sa acorde acelasi regim fiscal companiilor care exploteaza resursele din Marea Neagra pe intreaga perioada a exploatarilor. Ce sa fac, dle ministru? Nu inteleg de ce alte state iau 80 la suta din profitul exploatarilor si noi doar 45%. Dar va intreb ceva mai simplu, daca tot nu inteleg economie. Sunteti bugetar de cariera. Cum va descurcati cu ratele la creditele la banci in valoare de 800.000 de euro? Apropo, cum v-au dat bancile credite de 800.000 de euro? Faceti economii ca Videanu? Sau dati si dumnevoastra meditatii ca Iohannis? Imi puteti da raspunsul doar la Antena 3. Nu frecventez Nuba sau Loft” a scris jurnalista de la Antena 3 pe pagina sa de Facebook, potrivit lumeapolitica.

Teodorovici plătește mai mult decât câștigă?

Într-adevăr, conform ultimei declarații de avere, Orlando Teodorovici are un credit ipotecar de 353.000 de euro la BCR, un credit de nevoi personale de 221.300 de euro la aceiași bancă, un credit ipotecar de 120.000 de euro la Credit Europe și două contracte de împrumut (probabil de la persoane fizice) în valoare de 100.000 de euro și 75.000 de lei.
Veniturile din care ministrul de finanțe trebuie să achite aceste împrumuturi colosale de peste 800.000 de euro sunt: 93000 de lei (19.000 de euro) de la Senatul României, 36.000 de euro din contractele de închiriere a două imobile.
Practic, ministrul Teodorovici încasează un venit aproximativ de 4500 euro pe lună și trebuie să plătească rate de aproape 5000 de euro (calculate de noi pe baza sumelor adunate din declarația de avere, a scadenței împrumuturilor și a condițiilor de piață).
Acest lucru înseamnă că ori Teodorovici a primit condiții preferențiale de la băncile și persoanele fizice care i-au acordat împrumuturi, ori are un venit suplimentar nedeclarat.
Cheia veniturilor și așa mari ale ministrului de finanțe este reprezentată de cele două imobile din închirierea cărora încasează aproape de două ori mai mult decât din salariul.

Bani de la firma soacrei

LumeaPolitică.ro vă prezintă povestea imobilelor lui Orlando, lupta dusă pentru ele și faptul că declarația de avere a politicianului a fost completată cu date false.
În decembrie 2012 Teodorovici Orlando Eugen depunea la Senatul României declarația de avere nr. 87/19.12.2012 din care reieșea faptul că împreună cu Florentina Teodorovici deținea trei terenuri intravilane cumpărate prin credit, trei case cumpărate și un apartament moștenit. Datoriile soților erau de aproximativ 810.000 de euro. Din chirii, soții încasau în baza contractului nr. 18061/2009 suma totală de 5000 de euro lunar (60000 de euro anual).

Mai multe detalii găsiți AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *