Skip to content
Politică

Lovitură grea pentru un senator PNL. Este aproape de pierderea mandatului

Comisia juridică din Senat a adoptat, marți, un raport favorabil pentru încetarea mandatului senatorului PNL Akos Mora, declarat incompatibil de către inspectorii de integritate.

Decizia vine după ce Agenția Națională de Integritate a cerut în repetate rânduri încetarea mandatului acestuia, după ce instanța a decis că acesta s-a aflat într-o situație de incompatibilitate.

Președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a precizat că urmează ca la nivelul Comisiei juridice să fie redactat raportul și înaintat Biroului Permanent al Senatului, urmând ca plenul să decidă prin vot asupra mandatului senatorului PNL, informează b1 tv.

Prin intermediul unui comunicat de presă recent remis opiniei publice, ANI menționează că senatorii în cauză riscă amenzi și chiar plângeri penale penale. Potrivit inspectorilor ANI, ”neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune”. De asemenea, potrivit art. 287 din Noul Cod Penal, refuzul de a pune în aplicare hotărârile judecătorești constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *