Skip to content
Politică

UPDATE Veste bună pentru cei opt poliţişti / Lovitură în Poliţie. Un important oficial şi alţi şapte colegi au fost reţinuţi pentru acuzaţii grave

UPDATE 14:30

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în urmă cu puţin timp, ca toţi cei opt poliţişti să fie cercetaţi în libertate. Doar Marius Maghiari a primit măsura preventivă a controlului judiciar. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunalul Bucureşti.

Amintim că unul dintre cei opt lucrători de poliţie, comisarul Daniel Piștea, l-a amendat, în primăvara anului 2008, pe preşedintele de atunci, Traian Băsescu, după ce acesta provocase un accident rutier ușor pe Bd. Regina Elisabeta din Capitală.

—————

Lovitură în Poliţie. Un important oficial al instituţiei şi alţi şapte colegi au fost reţinuţi, vineri seară, pentru 24 de ore. Care sunt acuzaţiile grave aduse celor opt poliţişti.

Potrivit romanialibera.ro, cei opt (de la Brigada Rutieră Bucureşti) sunt învinuiţi că ar fi încercat să muşamalizeze un accident rutier.

Astfel, adjunctul de la Brigada Rutieră Bucureşti, Daniel Piştea, împreună cu şeful Secţiei 2 Poliţie, Ion Daniel Bocan, ofiţerul Marius Maghiari (şef al unui serviciu din Brigada Rutieră) şi alţi cinci poliţişti au fost reţinuţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru că ar fi încercat să muşamalizeze un accident produs de Maghiari.

În acelaşi dosar, au fost reţinuţi poliţiştii de la Secţia 2 Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre, precum şi poliţiştii Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui (din Brigada Rutieră).

Din primele informaţii, reiese că Marius Maghiari ar fi accidentat o femeie pe raza Secţiei 2 Poliţie, dar incidentul a fost încadrat la categoria „accident de muncă”. Şapte dintre inculpaţi sunt acuzați de favorizarea infractorului și de fals în acte, iar cel care ar fi comis accidentul este învinuit de părăsirea locului accidentului și instigare la fals.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au refuzat să comenteze acest caz.

„Având în vedere că în prezent este în derulare o anchetă a Parchetului, nu suntem în măsură să oferim date, ele căzând sub incidenţa prevederilor Codului de procedură penală. Poliţia Capitalei sprijină instituţiile abilitate în instrumentarea acestui caz şi aplică principiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *