Skip to content
Justitie

Lovitură în sistem! CSM, de acord cu eliminarea pensionării anticipate a magistraţilor

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, cu majoritate de voturi, să emită raport pozitiv la solicitarea Senatului în sensul abrogării prevederilor vizând pensionarea magistraţilor cu vechime între 20-25 de ani, cu revenirea la forma anterioară modificării.

Plenul CSM a avut, joi, pe ordinea de zi solicitarea Senatului privind propunerile legislative nr. L84/2020 şi L.85/2020. „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât emiterea unui punct de vedere pozitiv faţă de solicitarea Senatului României în sensul abrogării prevederilor vizând pensionarea magistraţilor cu vechimea cuprinsă între 20-25 ani, cu revenirea la forma anterioară modificării„, au transmis reprezentanţii CSM.

" "
" "

Decizia a fost luată cu majoritatea de voturi, fiind 12 voturi pentru „emitere punct de vedere pozitiv” şi 6 voturi pentru „emitere punct de vedere negativ”. L84/2020, propunerea legislativă pentru abrogarea dispoziţiilor care reglementează posibilitatea pensionării anticipate a personalului de specialitate juridică din sistemul judiciar, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional.

Senatul este camera decizională şi pentru L85/2020, propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92 din 15 octombrie 2018, pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *