Skip to content
Politică

LOVITURA lui Ponta! Ce OFENSIVĂ pregătește la toamnă EXCLUSIV SURSE

Sursa foto: http://inquamphotos.com

În pofida acalmiei înșelătoare a verii, ex-premierul Victor Ponta și fostul vicepremier Daniel Constantin pregătesc primul congres al Pro România, eveniment pe care cei doi intenționează să-l programeze în toamnă, probabil la începutul lui octombrie, pentru a se vota Statutul grupării, dar și o garnitură mai largă de conducere, din care vor face parte și foștii miniștri PSD-iști Ioan Rus (Interne și Transporturi), Nicolae Bănicioiu (Sănătate) și Mircea Titus Dobre (Turism).

Potrivit surselor PSnews.ro, și pe Ecaterina Andronescu (fost ministru al Educației în mai multe guverne PSD) o așteaptă, oricând, o funcție de vicepreședinte al Pro România, dacă aceasta va face pasul, în mod oficial, spre structurile noii grupări, sau dacă va fi exclusă de Liviu Dragnea, în urma unor eventuale declarații belicoase, de tipul celor deja exprimate în urma Congresului PSD, când teleormăneanul a avertizat-o public că nu îi va mai tolera criticile.

Turneu în Moldova și Transilvania

Ponta și Constantin au intensificat, săptămânile trecute, constituirea de organizații în mai multe zone (cu precădere în sud) și, peste două săptămâni, vor demara un ”turneu” în Moldova și Transilvania, împreună cu Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației. Pretutindeni, regula de bază este ”controlarea” lui Liviu Dragnea la liderii și activiștii nemulțumiți, în condițiile în care Pro România – facțiune ai cărei principali vectori de imagine sunt foști PSD-iști cu vechime, relații și vizibilitate sporită – vizează, în mod evident, bazinul electoral pe care social-democrații se bazează în mod ”tradițional”.

Ce rol va juca Rus

De asemenea, Victor Ponta&Co au mari așteptări de la Ioan Rus, liderul de altădată al așa-numitului Grup de la Cluj. Potrivit surselor PSnews.ro, fostul ministru nu se va ocupa numai de construirea unui organizații clujene, proiect aflat într-o fază avansată de derulare, ci va fi și coordonatorul mișcărilor de efective pe care Pro România intenționează să le facă în Transilvania, unde PSD nu a stat niciodată bine din punct de vedere electoral și al influenței politice. Acum, după succesul de proporții al campaniei ”Vă vedem din Sibiu”, dar și al numeroaselor proteste # Rezist, problemele PSD sunt mai mari ca niciodată în Transilvania.

Cosmetizări din mers

Victor Ponta a lăsat-o moale cu latura ”patriotică” a proiectului Pro România, în contextul în care zona de propagare a acestor mesaje este deja suprasaturată de ultranaționalismul – de fapt, este vorba despre o reîncălzire a așa-zisului ”naționalism luminat” din perioada ceaușismului tărziu, care a descărnat și a falsificat ideea de patriotism, exacerbând balivernele antieuropene și antiamericane – și populismul deșănțat al propagandei PSD-ALDE, care controlează o considerabilă parte a presei. În schimb, site-ul oficial al Pro România susține că promovează, cităm, o ”politica #altfel”, și ”O Românie puternică într-o Europă unită”.

 

1 comentariu la “LOVITURA lui Ponta! Ce OFENSIVĂ pregătește la toamnă EXCLUSIV SURSE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *