Skip to content
Politică

Lovitură pentru Alina Bica. Cerea de eliberare din detenția preventivă a fost respinsă

Libertatea.ro

Tribunalul din San Jose, Costa Rica, a respins cererea de eliberare a Alinei Bica.

Un judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas (San Jose) a respins cererea Alinei Bica de eliberare din detenţie preventivă. Anterior, și Elena Udrea primise același verdict, informează Antena3.ro.

Elena Udrea şi Alina Bica sunt arestate preventiv 60 de zile, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România. Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute pe 3 octombrie de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Fostul procuror-şef DIICOT, Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului, a fost dată în urmărire internaţională de Poliţia Română pe 27 iunie. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis menţinerea pedepsei de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului, în care era cercetat şi Adriean Videanu. Fostul ministru al Economiei a fost achitat de către judecători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *