Skip to content
Politică

Lovitură pentru Alina Bica: CONDAMNATĂ la 3 ani și 6 luni de închisoare

adevarul.ro

Alina Bica, fost procuror-șef al DIICOT, a primit joi o lovitură din partea magistraților. Aceasta a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului, în dosarul ANRP 3, în care este acuzată alături omul de afaceri Horia Simu.

Bica este deja la a doua condamnare, după ce în noiembrie 2016 a primit o sentință de 4 ani de închisoare cu executare pentru aceleași fapte, numai că în dosarul în care este implicat și Adriean Videanu, fost ministru. Nici în acest dosar, decizia nu este definitivă.

Competul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, format din judecătoarele Leontina Șerban, Geanina Cristina Arghir și Cristina Rotaru, au decis să schimbe încadrările celor trei inculpați și i-au condamnat în primă instanță.

Omul de afaceri Horia Simu a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență, iar Șerban Pop, fostul șef ANAF, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influență, transmite news.ro.

Deciziile celor trei inculpați nu sunt definitive, iar ele pot fi atacate mai departe.

Instanţa a mai dispus confiscarea de la Şerban Pop a sumei de 150.000 de euro şi a ridicat sechestrul de pe bunurile Alinei Bica.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut condamnarea Alinei Bica la o pedeapsă cu executare, aplicarea unei pedepse complementare pe o perioadă de cinci ani, confiscarea a 17.500 de euro şi menţinerea măsurilor asigurătorii. De asemenea, DNA a solicitat condamnarea la pedepse cu executare a fostului şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop şi confiscarea de la acesta a 150.000 de euro, precum şi a lui Horia Simu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *