Lovitură pentru ANI. Sorin Ilieșiu câștigă procesul cu ANI

Sorin Ilieșiu, în prezent senator al Partidului Liberal Reformat, a câștigat în instanță bătălia cu inspectorii de integritate, transmite senatorul prin intermediul unui comunicat de presă remis PSnews.ro.

Curtea de Apel București a pronunțat ieri decizia nr.2296/08.09.2014 prin care a admis cererea reclamantului Sorin Ilieșiu care a contestat raportul de evaluare nr.10423/12.03.2014 emis de Agenția Națională de Integritate (ANI) în care aceasta l-a declarat incompatibil. Decizia Curții anulează raportul emis de către pârâtă (ANI) și o obligă la plata către reclamant a sumei de 1500 lei onorariu de avocat. Pârâta are termen de recurs 15 zile.

Senatorul Sorin Ilieșiu este apărat în această cauză de avocatul Lucian Bolcaș.
Fostul senator PNL Sorin Ilieșiu a fost declarat incompatibil de către ANI la scurt timp după ce acesta a propus – în cadrul Grupului parlamentar PNL de la Senat (în data de 17.02.2014) -, preluarea conducerii Partidului Național Liberal de către Călin Popescu Tăriceanu acuzându-l pe fostul președinte al PNL Crin Antonescu că acționează pentru ruperea USL la indicațiile noul său aliat politic, Traian Băsescu, sfidând astfel votul covârșitor al poporului român exprimat de trei ori în 2012.

În martie 2014, senatorul Sorin Ilieșiu i-a cerut preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, în două scrisori deschise publicate în presa vremii, să dispună cât mai curând posibil reevaluarea ”integrității” sale având în vedere dovezile care o probează, precum și prejudiciul de imagine adus prin faptul că timp de două zile pe ecranele unor posturi TV de audienţă națională a fost difuzat de dimineață până noaptea următorul text: ”Sorin Ilieşiu – incompatibil alături de zeci de parlamentari. Unii sunt acuzaţi şi de fals în declaraţii”. Dar preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate a refuzat să-i răspundă.

La aflarea deciziei Curții de Apel București, senatorul Sorin Ilieșiu a declarat: ”Este încă o dovadă că în sistemul juridic din România există judecători care dau dovadă de integritate absolută, refuzând să dea curs unor evaluări de rea-credință făcute, culmea amoralității!, chiar de Agenţia Naţională de Integritate. Aștept în continuare ca preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate să-mi răspundă”.

Cu aproape zece ani în urmă, senatorul Ilieșiu a fost unul dintre reprezentanţii societăţii civile care au militat public pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate, în speranța evaluării corecte a integrităţii fiecărui demnitar”, transmite senatorul PLR, Sorin Ilieșiu, prin intermediul unui comunicat de presă remis PSnews.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: