Skip to content
Politică

Lovitură pentru asistații social. Iohannis a semnat decretul

cugetliber.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri un decret care promulgă un proiect de lege inițiat de deputatul Partidului Național Liberal (PNL), Florin Roman.

Concret, Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la legea 416/2001 privind venitul minim garantat. Conform noilor prevederi, persoanele care refuză un loc de muncă oferit vor pierde ajutorul social.

Pe 20 iunie, deputatul Florin Roman a anunțat printr-o postare pe Facebook succesul de la votul pentru această nouă prevedere.

„E lege: refuzi un loc de munca, nu mai primesti ajutor social. Amendamentul meu, susținut impreuna cu deputatul Alexandru Baiesan, a trecut de votul final. 280 de colegi au votat și de azi e litera de lege. O lege împotriva puturosilor, nu împotriva celor care au cu cu adevărat nevoie de sprijin. Sunt 220.000 de beneficiari de venit minim garantat! Pe mulți dintre ei ii găsiți prin cârciumi, refuza sa-și trimită copiii la școala și trăiesc pe spinarea statului. S-a terminat! Mulțumesc celor care au votat împotriva puturosilor! La munca, nu la întins mâna!”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *