Skip to content
Politică

Lovitură pentru Astra. Tribunalul București a trimis firma de asigurări în faliment

Tribunalul București a aprobat cererea de faliment emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară asupra Astra Asigurări.

Decizia nu este definitivă.

În luna august, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să ridice autorizația de funcționare a societății Astra Asigurări și să solicite falimentul companiei. Măsura a venit după o perioadă de un an și jumătate în care asigurătorul, controlat de Dan Grigore Adamescu, prin intermediul firmelor Epsilon Estate Provider și The Nova Group Investments, s-a aflat în administrare specială, potrivit romaniatv.net.

Potrivit celor susținute de ASF în instanță și confirmate de rapoartele administratorului special, KPMG Advisory, compania ar fi avut nevoie de un aport de capital de 891 de milioane de lei pentru a reintra în normele legale privind solvabilitatea.

Avocatul ASF a mai arătat în instanță că, la momentul formulării cererii de faliment, Astra avea toate conturile poprite și se afla în imposibilitatea de a-și achita obligațiile, fapt care ar fi fost confirmat și de conducerea executivă a companiei. Astra avea 1,8 milioane de clienți care dețineau 2,5 milioane de polițe de asigurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *