Skip to content
Politică

Lovitură pentru Băsescu, după atacurile la justiţie. Fostul preşedinte, reclamat la CSM de o instituţie a statului

Parchetul General sesizează Inspecția Judiciară din cadrul CSM, după ce Traian Băsescu a acuzat procurorii că ar fi pus sechestru pe moșia lui de la Nana, din motive politice, informează exclusivenews.ro.

La jumătatea lunii februarie 2015, Parchetul General a dispus măsura sechestrului asigurator pe terenurile agricole ale lui Traian Băsescu, din comuna Nana, cumpărate de Ioana Băsescu, cu creditul bancar luat ilegal de la CEC Bank.

După ce informația a ajuns în presă, Băsescu a răbufnit sâmbătă pe Facebook, unde atacă procurorii, acuzându-i că fac manevre politice.

„Îmi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea. Nu exclud posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi. Asta va constata justiţia iar cei care au încălcat legea vor răspunde. Sper ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începînd spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş. Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă. Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie?”, a scris Băsescu, sâmbătă pe contul său de facebook.

La opt ore de la postarea mesajului pe Facebook, de către Băsescu, Parchetul General anunță că a sesizat CSM.

„Având în vedere aprecierile emise în spațiul public de către domnul Traian Băsescu referitoare la dosarul penal care are ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, județul Călărași, Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să facă următoarele precizări: Măsurile procesuale dispuse de procurori într-un dosar penal sunt analizate și validate doar de către judecători. Conducerea Ministerului Public apreciază ca fiind regretabil faptul că un fost președinte al României pune la îndoială independența și imparțialitatea procurorilor, acest lucru fiind de natură să afecteze prestigiul și credibilitatea justiției. În acest context, conducerea Ministerului Public solicită Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenței Justiției, potrivit art. 1 și 30 din Legea nr.317/2004, să își îndeplinească obligația legală de a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Procurorii au decis să pună sechestru asigurator pe 80% din terenurile agricole aflate în comuna Nana, inclusiv pe moșia lui Băsescu.

Drept urmare, niciun centimetru de teren agricol aflat sub sechestru nu mai poate fi înstrăinat până la finalizarea anchetei penale.

Lovitura este cu atât mai mare pentru Băsescu, întrucât acesta ar fi încercat să-și vândă moșia în luna februarie 2015, unor afaceriști olandezi.

Elena Udrea, arendașa moșiei lui Băsescu de la Nana, deține și ea în comună, un teren agricol de 1,8 hectare.

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi.

1 comentariu la “Lovitură pentru Băsescu, după atacurile la justiţie. Fostul preşedinte, reclamat la CSM de o instituţie a statului

  1. Este limita cinismului politic imaginabil ! Cred ca cu aceste cazuri se poate intra in Cartea Recordurilor. In fapt este o dovada a gradului de degradare a clasei politice, a nivelului de corupere reciproca politicienilor, de abuz de putere a parlamentului si in final arunca in aer orice pretentie de „stat de drept” in Romania ! Iata, pana unde poate duce ura USL-ista, de fapt o continuare a „luptei de clasa” de sorginte, kominternist-bolsevica, cu care se constata ca sunt indoctrinati, si „onorabilii” membri ai comisiei parlamentare, NANA ! Rabindant Tagore, cunoscutul filozof, indian afirma: ” Usor conduci pe un netot. Dar mai usor un om dotat cu minte ! Pe un semidoct nici tu Parinte. Nici zeii cerului nu pot ” Pai ne mai miram dupa ce s-a umplut parlamenul cu semidocti ? Va dati seama ce ar fi insemnat sa avem un Presedinte semidoct ? Cum poate sa alunga o tara condusa de un semidoct, incojurat de oameni de acceasi tepa cu el, sau chiar de netoti ? Aveam un maistru care atunci cand eram inginer stagiar pe santier, ma sfatuia: ” Intre un prost si unul rau dar destept, sa te feresti de prost si sa fugi de el ca te va baga in incurcaturi, cu unul rau si destept ai sansa sa-l convingi ca ai dreptate chiar daca pana va fi convins te va persecuta ” D-zeu sa-i odihneasca sufletul, ca de fiecare data cand i-am urmat sfatul am castigat ! Vreau sa sper ca justitiarii nostri sunt rai si destepti ! Asta este sansa Ioanei Basescu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *