Skip to content
Politică

Lovitură pentru Băsescu: nepotul său, condamnat cu executare

click.ro

Lovitură pentru fostul președinte al României Traian Băsescu: nepotul liderului PMP a fost condamnat marți la închisoare cu executare.

Este vorba despre o pedeapsă de 2 ani și 6 luni pronunțată în primă instnață, informează B1 TV.

Decizia dată marți de Tribunalul București nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

Amintim că Dragoş Băsescu a fost trimis în judecată, în octombrie 2015, pentru trafic de influenţă. Alături de el, a mai fost trimis în judecată şi un anume Ciprian Nistor, acuzat de complicitate la infracţiunile reţinute în sarcina lui Băsescu.

Conform rechizitoriului, în martie 2014, Ciprian Nistor l-a contactat pe omul de afaceri Sandu Staicu, pentru a-l anunţa că Dragoş Băsescu vrea să-l întâlnească. Staicu fusese reţinut de procurorul DIICOT Remus Jurj Tudoran, într-un dosar de spălare de bani, însă Înalta Curte a respins cererea de arestare.

În urma discuţiei cu Nistor, Staicu s-a întâlnit cu Dragoş Băsescu în vestiarul clubului lui Dinu Pescariu, unde nepotul fostului preşedinte l-a invitat într-o saună, i-a arătat o listă cu mai multe firme aflate la dosarul instrumentat de DIICOT, cerându-i 500.000 de euro ca să nu fie arestat şi alte 500.000 de euro ca să primească o sentinţă favorabilă în instanţă, amintește DNA.

Omul de afaceri a refuzat oferta, inclusiv cea a eşalonării plăţilor pe o perioadă de doi ani şi încheierea unui contract de consultanţă cu o companie internaţională. Nu a fost impresionat nici măcar de faptul că Dragoş Băsescu a amintit numele procurorului DIICOT în discuţia avută.

Complicele lui Dragoș Băsescu, Ciprian Nistor, recidivist, a fost condamnat, în luna mai a anului curent, la trei ani de închisoare cu executare. El se afla deja în penitenciar, pentru executarea unei alte pedepse, când s-a pronunțat această hotărâre. Partea din dosar care îl privește pe nepotul fostului președinte a fost disjunsă și constituie, în  prezent, un dosar separat aflat pe rolul Tribunalului București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *