Skip to content
Politică

Lovitură pentru Borcea din partea CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins plângerea fostului acționar al echipei Dinamo București Cristi Borcea.

Afaceristul acuza faptul că nu a fost informat clar în legătură cu natura acuzațiilor înainte de arestul definitiv, că nu a fost informat de căile de recurs disponibile și că, în cazul său, nu s-a aplicat principiul legii mai favorabile, potrivit b1.ro.

Însă, potrivit hotărârii de respingere ca neîntemeiată a plângerii, „reclamantul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și dosarul de urmărire penală i-a fost prezentat și a fost informat în detaliu cu privire la faptele de care este acuzat, precum și de încadrarea juridică a acestora”.

Cristian Borcea execută 6 ani în închisoare în dosarul Transferurilor, fiind încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

El a fost condamnat alături de alţi grei ai fotbalului românesc: Gică Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu, şi Gheorghe Neţoiu.

Procurorii au dovedit că aceștia au realizat ilegal transferurile unor jucători de fotbal din România la cluburi din străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *