Skip to content
Politică

DOCUMENT Lovitură pentru Ciolacu. Guvernul spune că există avizul Ministerului Justitiţiei pe proiectul de lege privind carantina şi izolarea

Inquam Photos/Octav Ganea

Proiectul de lege privind carantina şi izolarea, adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie, a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, cu observaţii preluate în textul proiectului, informează Guvernul ca răspuns la afirmaţiile false făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, referitoare la presupusa absenţă a avizului Ministerului Justiţiei asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, facem următoarele precizări: proiectul de lege adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, observaţiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ. Proiectul de lege a fost înaintat în aceeaşi zi Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menţionate astăzi de Marcel Ciolacu„, se arată în informarea Guvernului.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, precum şi pentru a demonta „pretextele” folosite de lideri ai PSD pentru „a tergiversa adoptarea unei legi esenţiale şi urgente” în combaterea răspândirii virusului, Executivul a pus la dispoziţia presei şi avizul emis de Ministerul Justiţiei.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, reclamase faptul că proiectul de lege adoptat de Guvern privind carantina şi izolarea nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. „Legea, cum a fost înaintată de către Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiţiei„, a afirmat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *