Skip to content
Politică

Lovitură pentru DNA: un dosar greu a fost ÎNTORS de instanță

agerpres.ro

Lovitură pentru Direcția Națională Anticorupție: un dosar greu instrumentat de către DNA a fost ÎNTORS de instanță la parchetul Codruței Kovesi, pentru refacerea rechizitoriului.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a hotărât, marți, să restituie la DNA dosarul în care deputații Nicolae Păun (Partida Romilor) și Mădălin Voicu (PSD) au fost trimiși în judecată pentru deturnare de fonduri europene, scrie Agerpres.

Decizia instanței nu este însă definitivă, ci poate fi contestată de DNA.

Pe 11 octombrie, judecătorii de la instanța supremă au admis mai multe cereri și excepții ridicate de cei doi deputați și ceilalți inculpați din acest dosar și au constatat neregularitatea rechizitoriului întocmit de DNA în legătură cu descrierea faptelor, indicarea încadrării juridice, indicarea și analiza mijloacelor de probă.

Tot atunci, magistrații au constatat nulitatea ordonanțelor emise de procurori, prin care s-a dispus efectuarea constatărilor tehnico-științifice în timpul anchetei.

Nicolae Păun a fost trimis în judecată de DNA pe 18 iulie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, printre care deturnare de fonduri europene, spălare a banilor, cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, deputatul Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații, spălare a banilor și folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Printre ceilalți inculpați din dosar se numără Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu, la data faptelor președinte, respectiv vicepreședinte al ANAF, acuzați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, precum și Florentina Rotariu, manager general al Asociației Partida Romilor „Pro Europa”.

Potrivit DNA, Nicolae Păun și ceilalți inculpați din acest dosar au creat un mecanism de fraudare a fondurilor europene prin intermediul Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, care derula programe destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *