Skip to content
Politică

LOVITURĂ pentru Dragnea: Stănescu AMENINȚĂ cu spulberarea majorității parlamentare! Remanierea, la mâna lui Iohannis EXCLUSIV

cotidianul.ro
" "

În condițiile în care se află pe fărașul lui Liviu Dragnea – care vrea să-l maziliească atât de la portofoliul Dezvoltării, cât și din poziția de vicepremier – baronul Paul Stănescu e gata să dinamiteze planul șefului PSD vizând trecerea remanierilor guvernamentale prin Parlament, cu scopul de a-l fenta, din punct de vedere constituțional, pe președintele Klaus Iohannis.

Potrivit surselor PSnews.ro, Stănescu i-a transmis deja lui Dragnea că, dacă își va duce până la capăt planurile vizând excluderi, epurări și alte reglări de conturi, gruparea baronilor contestatari e gata să spulbere majoritatea parlamentară.

" "
" "

Pe ce se bazează rebelii

Vă reamintim că liderii celor 8 filiale – Dâmbovița, Olt, București, Ilfov, Brăila, Buzău, Ialomița și Călărași – care-l contestă pe Liviu Dragnea coordonează nu mai puțin de 47 de parlamentari. Desigur, nu toți îi sunt refractari teleormăneanului – Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae și Robert Cazanciuc sunt senatori de București, iar junele Liviu Pleșoianu este deputat al aceleași organizații. De asemenea, PSD Dâmbovița deține cinci deputați, dintre care doi – Rovana Plumb și tânărul Corneliu Ștefan – sunt dragniști convinși. De notat că deputatul Eugen Nicolicea – pe care Dragnea se zbate să-l impună la portofoliul Justiției – activează în cadrul organizației PSD Călărași. Însă la o mișcare anti-Dragnea nu s-ar antama numai parlamentari din cadrul celor opt organizații invocate – cazul lui Răzvan Rotaru (deputat de Botoșani, care obișnuiește să-l critice în termeni duri pe teleormănean) este unul sugestiv, dar, în spatele ușilor închise, nici pe departe singular.

20-25 de parlamentari, doar la o singură strigare

În cazul unei fronde, numărul nemulțumiților ar putea crește pe fundalul trocurilor trocurilor pe care Dragnea le face cu apropiații săi, marginalizând o serie de alți baroni (Dumitru Buzatu se numără încă printre aceștia, fiind exclus din jocurile privind viitoarele sfere guvernamentale de influență). Potrivit surselor PSnews.ro, gruparea Țuțuianu-Stănescu-Firea ar putea controla fără nici cea mai mică problemă aproximativ 20-25 de parlamentari, și asta doar la o primă strigare.

Strâns cu ușa de Tăriceanu

Dragnea este strâns cu ușa și de ”aliatul” Tăriceanu, care face zid în fața lui Tudorel Toader și-și anunță disponibilitatea semnării unui pact pe Justiție cu președintele Klaus Iohannis – în realitate, fără o înțelegere cu șeful Senatului, problemele lui Dragnea vizând trecerea remanierilor prin Parlament se accentuează considerabil. Să nu uităm că reluarea presiunilor pentru mazilirea lui Tudorel Toader și fluturarea scenariului înghețării salariilor bugetare nu au făcut altceva decât să toarne gaz cu nemiluita peste un foc deja existent.

La mâna lui Iohannis

Dacă  Liviu Dragnea nu rezolvă urgent problema menținerii majorității parlamentare în vederea tranșării remanierilor, noua formulă guvernamentală va ajunge la mâna președintelui Klaus Iohannis, ceea ce, în actualul context politic, le poate crea destule neplăceri PSD-iștilor. Aceasta în condițiile în care consultările de la Cotroceni arată că șeful statului este dispus să joace de data aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *