PSnews

Recent

Lovitură pentru generația #REZIST: ce n-a reușit PSD vrea să facă UE

online-agora.ro

Vă prezentăm mai jos o lovitură pentru generația #REZIST: ce nu a reușit să facă Partidul Social Democrat (PSD) în România vor să pună în practică autoritățile comunitare la nivelul Uniunii Europene.

Este vorba despre un caz particular al taxării marilor corporații – mai precis, impozitarea giganților din IT. Amintim că acesta a fost unul dintre motivele revoltei anti-PSD-iste de la începutul acestui an.

Comisia Europeană a anunţat joi că ar putea implementa o reformă a taxei pentru a atrage venituri din partea giganţilor online, propunând trei variante. Măsura ar putea fi aplicată fără aportul Statelor Unite sau al altor naţiuni bogate, scrie Reuters, preluată de Mediafax.

Pentru a preveni blocarea iniţiativei de către economiile mai mici ale Uniunii Europene (precum Irlanda sau Luxemburg, care găzduiesc multe afaceri străine online), Comisia analizează mai multe opţiuni. De obicei, UE decide asupra domeniului de taxe doar prin vot în unanimitate din partea celor 28 de state membre.

CE a prezentat trei opţiuni de taxare care vizează companiile online, asupra cărora statele îşi pot exprima acordul rapid la nivelul UE. Acordul mai poate fi exprimat şi de către un grup mai mic de state.

Prima propunere vizează o taxă pe cifra de afaceri în loc de profitul firmelor digitale, a doua vizează o taxă impusă reclamelor online, iar ultima este un impozit cu reţinere la sursă asupra plăţilor care se fac către firme.

Pe termen lung, UE vrea să schimbe reglementările, pentru a se asigura că firmele digitale cu mari operaţiuni, dar fără prezenţă fizică într-o anumită ţară, vor plăti taxe în loc să li se permită să îşi reruteze profitul, ca urmare a unor reglementări slabe.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi