Skip to content
Politică

Lovitură pentru Gheorghe Nichita, edilul suspendat al Iașiului. DNA iar i-a venit de hac

Edilul suspendat al Iasiului, Gheorghe Nichita, a fost retinut de DNA pentru 24 de ore. La iesirea de la audierile de la DNA, Gheorghe Nichita a declarat extrem de succint: „Nu am pretins si nu am avut…”. Gheorghe Nichita este reținut în același dosar în care este implicat Urdăreanu. Decizia este luata in dosarul UTI, în care a fost reținut și Tiberiu Urdăreanu.

Patronul UTI și lider al UNPR, Tiberiu Urdăreanu, i-ar fi dat mită lui Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iașiului. Este vorba de 10% dintr-un contract. Urdăreanu și Nichita sunt acuzați de corupție. Mita ar fi reprezentat 10% dintr-un contract de semaforizare iar Nichita ar fi primit suma, este vorba de 1,5 milioane de euro, prin intermediari.

" "
" "

Gheorghe Nichita şi Tiberiu Urdăreanu urmează să fie prezentați, vineri, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, în luna august 2013, în contextul implementării proiectului „Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iași”, care privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și scăderea gradului de poluare, finanțat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, în calitate de primar al municipiului Iași, a pretins și primit de la ceilalți inculpați mai multe foloase necuvenite pentru a agrea câștigarea licitației de către asocierea UTI – IBC și semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum și pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiții, se arată în comunicatul DNA privind măsurile luate în acest dosar.

Potrivit datelor strânse până în prezent de procurori, Gheorghe Nichita a primit o parte din suma totală de 10% din valoarea contractului atribuit, dar şi alte beneficii constând în reduceri de 30-40% (în total circa 15.100 lei) din prețurile unor locuri de cazare la un hotel de lux din București, în perioada 2013-2015. Totodată, mituitorii au plătit, în cursul anului 2014, servicii de cazare la o vizită în China, efectuată de Gheorghe Nichita, alți angajați ai primăriei, precum și oameni de afaceri, între care și Iulius Gabriel Mardarasevici. Primarul Iaşiului ar fi beneficiat şi de achiziționarea unor echipamente electronice în perioada ianuarie-februarie 2014, evaluate la circa 20.000 lei, informează romaniatv.net.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *