Skip to content
Politică

LOVITURĂ pentru Iohannis. ÎCCJ va judeca cererea ANI

Cererea ANI privind devansarea termenului în procesul lui Klaus Iohannis va fi analizată la 27 octombrie. Magistraţii ÎCCJ vor decide dacă termenul în dosarul lui Iohannis va fi devansat sau nu.

ANI a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție urgentarea soluției în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis. De asemenea, Agenția Națională de Integritate a cerut și schimbarea termenului de judecată. ICCJ a stabilit anterior un termen pentru data de 18 noiembrie, adică exact la două zile după alegerile prezidențiale.

Nu este pentru prima oara cand ANI cere urgentarea pronuntarii in dosarul lui Iohannis, considerand ca judecarea acestui caz dureaza prea mult.

Daca judecatorii stabilesc ca Klaus Iohannis a fost incompatibil, acesta nu va mai avea voie sa ocupe functii publice o anumita perioada, deci nu ar putea deveni nici presedintele Romaniei.

Astfel, instanta suprema este cea care poate decide definitiv daca primarul Sibiului a fost in incompatibilitate in perioada in care a reprezentat municipiul in adunarile generale ale actionarilor societatilor Apa Canal si Piete sau daca raportul ANI va fi anulat.

Iohannis si procesul cu ANI: Numele meu e pe buletinul de vot. Nu ma tem de nimic

Procesul lui Iohannis a ajuns la instanta suprema dupa ce, pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate.

ANI a facut recurs, insa dosarul a intarziat foarte mult, ceea ce l-a determinat pe presedintele Agentiei, Horia Georgescu, sa trimita conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie o cerere prin care solicita acestei instante sa stabileasca un prim termen in vederea judecarii urgente a 33 de dosare care au ca obiect incompatibilitatile de tip „RAJA”, printre care si cel al lui Iohannis.

In aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat incompatibil de ANI, deoarece detine simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA, informează jurnaliștii ziare.com

7 comentarii la “LOVITURĂ pentru Iohannis. ÎCCJ va judeca cererea ANI

  1. Klaus Iohannis va fi PRESEDINTE !!! CSM VA FI CORECT SI VA APROBA CANDIDATURA OMULUI CORECT !!! Suntem peste 1.000.000 de Someri care vom VOTA KLAUS IOHANNIS !!! PRESEDINTELE ROMANIEI !!!

  2. ……klaus „ghinion” iohannis este castrat chimic de la nashtere……..iar acum s-a autocastrat shi la creier……..asta-i „valoarea” nemtzoteiului……..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *