Skip to content
" "
Sport

Lovitură pentru Kanal D: șef al trustului, arestat după puciul eșuat din Turcia

kanald.com.tr

Lovitură pentru Kanal D: director din trustul-mamă, Dogan, a fost arestat după puciul eșuat din Turcia.

Oficialul este acuzat de presupuse legături cu Fethullah Gulen, clericul musulman ce locuieşte în SUA şi este acuzat de autorităţile turce că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din luna iulie, informează Reuters, citată de Mediafax.

" "
" "

Directorul se află în custodia poliţiei sub acuzaţia de „susţinere a unei grupări teroriste”, ca parte a anchetei clericului Fethullah Gulen şi adepţilor acestuia.

Ankara se referă la organizaţia clericului drept „organizaţia teroristă gulenistă”.

Trustul Dogan, care include cel mai mai mare grup media din Turcia, a comunicat faptul că de la 1 decembrie, directorul Barbaros Muratoglu este anchetat, iniţiind astfel îngrijorări în privinţa adoptării unei atitudini severe a autorităţilor turce faţă de companiile de top ale statului.

Ziarul Hurriyet, care aparţine trustului Dogan, a confirmat arestarea directorului Barbaros Muratoglu, dar niciun oficial al grupului de presă nu a fost disponibil pentru comentarii.

De la tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, autorităţile au reţinut sau concediat peste 100.000 de persoane din serviciul poliţiei, juridic şi civil şi au arestat aproximativ 41.000 de persoane.

Din cauza anchetei asupra susţinătorilor clericului Gulen, a fost pus sechestrul pe aproximativ 600 de companii, multe dintre acestea firme mici din provincie.

Clericul, un fost aliat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a negat implicarea în tentativa de lovitură de stat.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *