Lovitură pentru mafia gunoaielor din Prahova. Ce au descoperit procurorii

Mizerie. Gunoi.
Sursa foto: pixabay

Lovitură pentru mafia gunoaielor din Prahova. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești au descins la mai multe locații ale operatorului de salubritate Solid Waste Operation, fosta companie Rosal. Procurorii au dovezi că cei care se ocupă de tratarea gunoaielor din Prahova au făcut evaziune fiscală și au îngropat gunoi extrem de periculos.

Mafia Gunoaielor din Prahova a fost prinsă în fapt de către procurorii de pe lângă Judecătoria Ploiești. Ancheta deschisă de magistrați vizează evaziunea fiscală făcută de la stația de sortare a deșeurilor din Moara Nouă. Mecanismul de tratare a deșeurilor este operat de firma Solid Waste Operation, fosta Rosal. De asemenea, anchetatorii au dovezi că o parte din gunoiul care ajungea la operatorul de salubritate era îngropat ilegal pe spațiul unei foste balastiere din Târgșorul Vechi.

Dosarul în care procurorii au pus în aplicare mai multe mandate de percheziții pentru sediile firmei Solid Waste Operation, au pornit de la un dosar penal deschis de poliția Ploiești. Agenții locali au oprit mai multe camioane care transportau deșeuri menajere ilegal în comuna Târgșorul Vechi, care proveneau de la stațiile de tratare. În schema infracțională sunt prinși funcționari publici cu putere de decizie din Poliția Prahova, Garda de Mediu, oamenii din serviciile de informații și Consiliul Județean Prahova, scriu jurnaliștii de la Ziarul Incomod.

La finalul lunii octombrie, mafia gunoaielor din Prahova a fost prinsă de Garda Națională de Mediu că nu respectă legea, iar Agenția Națională pentru protecția Mediului a suspendat activitatea pentru 6 luni pentru stația de tratare a deșeurilor din apropiere de Ploiești. Firma Solid Waste Operation nu a mai putut să ducă deșeuri la stația de tratare din apropiere de Ploiești și a fost nevoită să redirecționeze tot către celelalte instalații.

S-a ajuns în această situație după ce comisarii de la București au constatat că operatorul de salubritate depozitează tone de deșeuri periculoase pe beton și chiar pe sol, iar substanțele extrem de periculoase ajung în aer și în pânza freatică.

Directorul de la Agenția de Mediu Prahova a declarat că deșeurile periculoase vor ajunge direct la groapa de gunoi, fără să existe un tratament.

Sincron Florin Diaconu, director APM Prahova:

„Noi am dat acceptul să se ducă până se rezolvă problma, la rampă, la vitalia, până se rezolvă problema lor. Rosal le duce la vitalia direct. Ei procesează tot ce au pe amplasament depuse ilegal”.

În ultimele trei luni, mafia gunoaielor din Prahova a fost controlată de 4 ori de Garda Națională de Mediu, unde a primit amenzi în valoare de 400 de mii de lei. În același timp, comisariatul de mediu Prahova a dat mai multe amenzi pentru transportul neconform al gunoaielor, iar la controlul de săptămâna trecută au dat o amendă de 100 de mii de lei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: