Skip to content
Politică

Lovitură pentru Mugur Ciuvică: Camelia Bogdan, reprimită DEFINITIV în magistratură

antena3.ro
" "

Grupul de Investigații Politice (GIP), condus de către Mugur Ciuvică, a primit miercuri o lovitură grea: Camelia Bogdan (judecătoarea care l-a condamnat în 2014 pe Dan Voiculescu) a fost reprimită în magistratură, printr-o hotărâre DEFINITIVĂ.

Camelia Bogdan, exclusă din magistratură în 8 februarie 2017, a câştigat procesul împotriva Inspecţiei Judiciare (IJ) prin care a solicitat reprimirea ei în magistratură. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a mai hotărât să o mute disciplinar pe Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Târgu Mureş pe o perioadă de şase luni, scrie Revista 22.

" "
" "

Decizia de miercuri a ICCJ a fost luată cu majoritate de voturi. Opinie separată au făcut magistraţii Rodica Susanu şi Cristian Daniel Oana, membri ai completului de cinci judecători de la Curtea Supremă.

„Cu majoritate: Admite recursurile declarate de pârâta Bogdan Camelia şi intervenienta Asociaţia Forumul Judecătorilor din România împotriva Hotărârii nr. 1/J din 8 februarie 2017, pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară în dosarul nr. 14/J/2016. Casează în parte hotărârea atacată, în ceea ce priveşte sancţiunea excluderii din magistratură, pe care o înlocuieşte cu sancţiunea constând în mutarea disciplinară pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018, sancţiune prevăzută de art. 100 lit. c) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii recurate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 decembrie 2017.

Cu opinie separată: Admite recursurile declarate de pârâta Bogdan Camelia şi intervenienta Asociaţia Forumul Judecătorilor din România împotriva Hotărârii nr. 1/J din 8 februarie 2017, pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară în dosarul nr. 14/J/2016. Casează în parte hotărârea atacată, în sensul că respinge, ca neîntemeiată, acţiunea disciplinară exercitată de reclamanta Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Bogdan Camelia, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti. Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul reclamantei Inspecţia Judiciară de către Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) şi Asociaţia Grupul pentru Investigaţii Politice (GIP). Admite cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul pârâtei Bogdan Camelia de către Asociaţia Forumul Judecătorilor din România. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii recurate”, se arată în minuta ICCJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *