Skip to content
Politică

Lovitura pentru partide. MAI verifică listele electorale. Peste 1.500 de persoane sunt eliminate de pe liste

Evidenţa Populaţiei a scos la iveală faptul că mai mult de 1.500 de persoane continuau să se numere printre cei vii, deşi acei oameni, de peste 100 de ani, ca vârstă, nu mai trăiesc. Se fac verificări pentru alte 1.000 de persoane, şi în cazul acestora existând indicii că nu mai trăiesc.

Verificările făcute în structurile de Evidenţă a Populaţiei au arătat că 1.563 de persoane, cu vârsta de peste 100 de ani, figurau în bazele de date, deşi erau decedate. Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că s-au identificat documente care atestă decesul acelor oameni, fiind acum scoşi din evidenţă, fiind actualizate bazele de date.

Aceste verificări au loc în preajma alegerilor locale. Datele actualizate au fost trimise Autorităţii Electorale Permanente, pentru ca respectivele persoane să fie scoase de pe liste.

Rămân însă cu semnul întrebării, şi se fac în continuare verificări, pentru alte 1.014 de persoane. Şi acestea au vârsta de peste 100 de ani.

Continuă verificările privind alte 1.014 persoane cu vârsta de peste 100 de ani despre care, deşi nu au fost obţinute acte care să certifice decesul, există informaţii că au încetat din viaţă, respective nu se mai află la domiciliu şi nici nu au fost identificate rude, vecini sau apropiaţi care să cunoască situaţia acestora”, arată un comunicat al MAI, conform romanialibera.ro

În acelaşi timp, e verificată şi situaţia în care mai multe persoane stau la aceeaşi adresă. “Sunt în desfăşurare verificări cu privire la situaţiile în care mai multe persoane şi-au stabilit reşedinţa la aceeaşi adresă sau în cazul persoanelor care în mod repetitiv îşi stabilesc reşedinţa în perioada pre-electorală. Pentru aceste verificări vor fi analizate situaţiile privind stabilirea reşedinţei înregistrate în anii electorali precedenţi”, adaugă MAI.

1 comentariu la “Lovitura pentru partide. MAI verifică listele electorale. Peste 1.500 de persoane sunt eliminate de pe liste

  1. Exista zeci (daca nu sute !!!) de mii de romani cu emigranti ori „numai” la munca in occident care NU MAI AU ACTE ROMANESTI VALABILE !!! Pe astea nu le vede AEP ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *