Lovitură pentru Piedone și Negoiță: biroul electoral le-a respins lista de candidați la Consiliul Local al Sectorului 1

Sursa foto: Facebook

Lovitură pentru Piedone și Liviu Negoiță: biroul electoral le-a respins lista de candidați la Consiliul Local al Sectorului 1. Biroul Electoral al Sectorului 1 a invalidat peste o treime din semnăturile depuse de PUSL pentru susținerea listei de consilieri locali.

Decizia Biroului Electoral al Sectorului 1 a fost luată în unanimitate.

Potrivit unui sondaj comandat de Clotilde Armand, intenția de vot în Sectorul 1 pentru PUSL era de 8,7%.

Verificând listele de susținători ale PUSL pentru candidaturile la Consiliul Local Sector 1 al Municipiului București, am sesizat neregularități și am invalidat un număr de 142 de file din totalul de 343 file, pe fiecare din cele 142 de file fiind câte 10 semnături, prin urmare am invalidat un număr total de 1420 de semnături, pe aceste file regăsindu-se o serie flagrantă de neregularități, cum ar fi: dublarea pe mai multe liste a acelorași nume de persoană, cu aceleași date de identificare (an naștere, adresă, serie CI, număr CI), dar cu semnături diferite.

Totodată s-au identificat nume diferite ale persoanelor care și-au însușit colectarea semnăturilor, dar cu aceleași date de identificare”, a arătat Biroul Electoral.

Din 3.425 de semnături au fost invalidate 1.420, așa că PUSL a rămas fără numărul necesar de semnături, iar termenul de depunere a candidaturilor a expirat.

În plus, fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoiță, a fost reclamat la Parchet de către Biroul electoral de circumscripție Sector 1, după ce ar fi încercat să înscrie lista de candidați ai PUSL pentru Consiliul Local Sector 1 pe baza mai multor semnături false.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: