Skip to content
Politică

Lovitură pentru PNL. Deputat liberal, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Partidul Național Liberal primește o lovitură din partea magistraților. Un deputat liberal a fost trimis în judecată, după ce procurorii l-au acuzat de evaziune fiscală.

Este vorba despre deputatul Florian Nicolae.

Tot în același dosar, au fost trimiși în judecată Veronica Viorica Nicolae (soția deputatului) și SC Nova Force Technic SRL, transmite agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în calitate de administratori ai SC Nova Force Technic SRL, Florian Nicolae (în cursul anului 2012) și Veronica Viorica Nicolae (intervalul 2013 — 2014) nu au înregistrat în totalitate în contabilitatea societății veniturile realizate, producând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă de 419.360 lei.

De asemenea, în perioada 2012 — 2014, prin intermediul firmei Nova Force Technic SRL, au fost efectuate activități evazioniste (decontare TVA) de către soții Nicolae, cauzând bugetului general consolidat al statului un prejudiciu în sumă de 419.360 lei (compus din impozitul pe profit de 113.580 lei și TVA de 305.780 lei), recuperat prin plată.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *