Skip to content
Internațional

Lovitură pentru premierul conservator Boris Johnson! Tribunalul Suprem consideră ilegală suspendarea Parlamentului britanic

Lovitură pentru premierul conservator Boris Johnson! Suspendarea Parlamentului Britanic timp de cinci săptămâni este ilegală, a decis marți Tribunalul Suprem din Regatul Unit, scrie B1.

Cei 11 judecători ai instanţei judiciare supreme din această ţară aveau de examinat două recursuri diferite: cea a Curţii de Apel din Scoţia, care a considerat ilegală măsura adoptată de şeful guvernului de la Londra, şi cea a Tribunalului Superior din Londra, care a considerat că respectiva chestiune este de competenţa politicului, potrivit Agerpres.

Johnson a suspendat – sau a prorogat – Parlamentul timp de cinci săptămâni la începutul acestei luni, susțînând că face acest lucru pentru a programa discursul reginei în Parlament pe 14 octombrie, pentru a prezența noile propuneri legislative.

Mai mult de 75 de parlamentari au contestat în justiție dreptul lui Boris Johnson de a suspendă sau prorogă Parlamentul, argumentând că acest lucru este ilegal și neconstituțional, pentru că intenția lui este să forțeze un Brexit fără acord la 31 octombrie, limitând posibilitățile oponenților de a obiecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *