Lovitură pentru producătorii auto

Rusia ar putea să-şi înăsprească restricţiile vizând produsele provenite din statele occidentale, fiind posibilă chiar interdicţia importului de autoturisme, dacă SUA şi Uniunea Europeană vor impune noi sancţiuni Moscovei, scrie cotidianul rus Vedomosti, preluat de Reuters, citată de Agerpres.

SUA şi UE nu recunosc anexarea Crimeii la Rusia şi, începând din luna martie, au impus mai multe valuri de sancţiuni împotriva unui număr de politicieni ruşi, oameni de afaceri şi companii. În replică, la începutul acestei luni preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina.

Lista include produse din carne şi lapte precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia.

La mijlocul lunii iulie, premierul rus Dmitri Medvedev (FOTO) a semnat un decret prin care se interzice ca statul şi autorităţile publice din Rusia să cumpere autovehicule produse în străinătate, în ideea de a-i sprijini pe producătorii locali. Interdicţia vizează autoturismele pentru oficialii de rang înalt, transportul public, vehicule pentru situaţii de urgenţă, precum şi echipamente pentru agricultură şi construcţii.

Potrivit unor surse citate de Vedomosti, Rusia are în vedere în prezent interdicţia, totală sau parţială, a importurilor de autoturisme occidentale. Cu toate acestea, noua interdicţie nu se va aplica autoturismelor produse în Rusia de constructorii auto străini. Producătorii Ford, Volkswagen, Ford Renault, Toyota şi Hyundai Motor Co au uzine în Rusia. Vedomosti adaugă că propuneri vizând noile măsuri au fost trimise deja preşedintelui Vladimir Putin spre analiză, însă o decizie vizând adoptarea de noi sancţiuni nu a fost luată încă.

sursa:evz.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: