Skip to content
Politică

Lovitură pentru șefii DNA și PICCJ. Inspecția Judiciară dă de pământ cu Kovesi si Lazăr

nasultv.ro

Raportul Inspecției Judiciare pe activitatea derulată în cadrul DNA și a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se transformă într-o palmă grea pe obrajul șefilor celor două instituții și a unor subordonați ai acestora.

Raportul a fost prezentat în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3, iar moderatorul Mihai Gâdea a prezentat pasajele în care șefii celor două instituții și subordonații acestora și-au depășit competențele.

„Prin comportamentul public al celor doi șefi de parchet și prin folosirea birourilor de presă ale PICCJ și DNA, pe care le conduc nemijlocit Augustin Lazăr – procurorul general al României și Laura Codruța Kovesi – procuror șef al DNA, au lansat acuzații determinate la adresa membrilor Guvernului României care au elborat Ordonanța 13/2017, raliindu-se protestelor antiguvernamentale din Piața Victoriei. Declarațiile celor doi au incitat la ură împotriva Guvernului și au amplificat protestele de stradă, manifestanții preluând acuzațiile formulate de aceștia”, arată raportul, citat de site-ul antena3.ro.

Inspectorii care au lucrat la raport susțin că DNA nu avea competență să cerceteze oportunitatea și legalitatea emiterii unui act normativ cu caracter de lege, supus prin lege doar cenzurii Parlamentului.

Tot în curtea DNA, procurorii Marius Bulancea, Paul Dumitriu și Jean Uncheșelusunt suspectați de încălcarea secretului anchetelor aflate în desfășurare, aceștia fiind cercetați de Inspectia Judiciară pentru că nu și-au făcut treaba cum trebuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *