Skip to content
Politică

Lovitură pentru tatăl lui Marine Le Pen! PE i-a ridicat imunitatea

www.rador.ro
" "

Eurodeputații au decis marți ridicarea imunității parlamentare a fostului președinte al Frontului Național din Franța, Jean-Marie Le Pen (tatăl președintelui Frontului Național, Marine Le Pen), la solicitarea justiției franceze pentru urmărirea acestuia pentru incitare la ură rasială în legătură cu comentarii făcute de Le Pen la adresa cântărețului Patrick Bruel.

Deputații europeni au dat curs recomandării Comisiei pentru Afaceri Juridice, care a considerat că declarațiile în cauză nu corespund cu funcția de europarlamentar de extremă dreapta.

" "
" "

Comisia a subliniat de asemenea că imunitatea unui parlamentar european „nu îl autorizează pe acesta să calomnieze, să defăimeze, să incite la ură sau să facă afirmații care afectează onoarea unei persoane”.

Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 88 de ani, i-a atacat în iunie 2014, într-o înregistrare video postată pe site-ul partidului său Frontul Național, pe artiștii care s-au declarat împotriva formațiunii sale politice, precum Guy Bedos și Madonna. El a menționat atunci și numele lui Patrick Bruel, care are origini evreiești, amintește agerpres.ro.

Declarațiile au stârnit critici virulente chiar și în cadrul FN, Marine Le Pen spunând că a fost o „greșeală politică”, în timp ce Louis Aliot, unul dintre vicepreședinții partidului de extremă dreapta, a descris termenii folosiți de Jean-Marie Le Pen drept „revoltători”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *