Lovitură teribilă pentru aderarea României la Schengen! Extrema dreaptă, pe cale să câștige alegerile din Austria

Sursa foto: Herbert Kickl

Partidul Libertății din Austria (FPÖ), de extremă dreapta, a obținut o victorie fără precedent la alegerile legislative de duminică, cu un exit-poll publicat de televiziunea de stat care creditează FPÖ cu 29,1%.

Această evoluție politică ar putea avea implicații semnificative pentru România, având în vedere că, similar conservatorilor din Austria, FPÖ se opune aderării depline a țării noastre la Schengen.

În cadrul contextului european, caracterizat printr-o ascensiune a partidelor radicale, FPÖ a reușit să obțină un rezultat mai bun decât preconizau sondajele, devansând conservatorii din ÖVP, conduși de cancelarul în exercițiu Karl Nehammer, care au obținut aproximativ 26,2%, iar social-democrații au obținut 20,4%.

Liderul FPÖ, Herbert Kickl, a declarat după apariția exit-poll-urilor că partidul său este „gata să conducă viitorul guvern”, subliniind că „rezultatele nu pot fi mai clare”.

Kickl a adăugat că este deschis la discuții cu toate partidele, deși cancelarul austriac Karl Nehammer a admis înfrângerea partidului său și a reiterat că nu va intra într-o coaliție cu FPÖ, câtă vreme Kickl este parte a guvernului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: