Skip to content
Politică

Lovitură teribilă pentru Ponta. Măsura radicală solicitată de un europarlamentar: „Am cerut deja în această dimineaţă ca…”

Premierul României, Victor Ponta, este lovit din toate părțile. După ce șeful executivului și-a oficializat decizia de a nu demisiona din poziția de premier, declânșând o criză fără precedent în România, luni, unul dintre europarlamentarii români a solicitat audierea lui Victor Ponta în plenul Parlamentului European.

Europarlamentarul indenpendet Cristian Preda a precizat, într-un interviu acordat la RFI, că, după refuzul premierului Victor Ponta de a demisiona, a solicitat luni dimineață ca situația din România și criza politică apărută trebuie să fie dezbătută în cadrul Parlametului European.

Am cerut deja în această dimineaţă ca Parlamentul European să discute criza politică din România în sesiunea care începe chiar diseară. Eu cred că în condiţiile de deficit democratic din Parlamentul României se impune audierea lui Victor Ponta în Parlamentul European. Eu zic că trebuie să dea socoteală şi luând în seamă acest deficit în sistemul politic românesc, soluţia e după părerea mea europeană. În primul rând, sper ca această solicitare a mea să fie aprobată, se va discuta în această după-masă (…) şi pe urmă, dacă e acceptată, premierul e chemat în plenul de la Strasbourg, pentru a explica de ce produce criza politică la care asistăm”.

Europarlamentarul PPE crede că „audierea trebuie făcută, pentru a clarifica dacă România respectă sau nu criteriile politice asociate unui regim funcţional, unui stat de drept şi sigur că asta va avea impact, dacă Victor Ponta nu face un pas înapoi, asupra menţinerii MCV, asupra marginalizării României. Să nu ne închipuim că există doar costuri interne pentru criza pe care o întreţine Victor Ponta, există costuri externe foarte serioase”.

1 comentariu la “Lovitură teribilă pentru Ponta. Măsura radicală solicitată de un europarlamentar: „Am cerut deja în această dimineaţă ca…”

  1. Daca tot facem referiri, la Europa, sa fie chemat Victor Ponta in fata Parlamentului European sa-si expuna motivele pentru care incurca, si nesocoteste justitia din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *