Skip to content
Politică

UPDATE Luare de ostatici în Sydney/ Două persoane au murit

UPDATE

Două persoane au murit şi mai multe au fost rănite după ce poliţia a luat cu asalt o cafenea din Sydney unde era în desfãşurare o luare de ostatici, relatează CNN.

Poliţia a anunţat pe contul sãu de Twitter că luarea de ostatici s-a încheiat după mai mult de 16 ore, în timp ce postul de televiziune australian ABC News susþine că şapte persoane au fost luate pe tărgi de la locul incidentului.

 

Politisti inarmati au intrat in forta in cafeneaua Lindt din Sydney, unde un agresor tine zeci de persoane ostatice. In interiorul localului s-au tras focuri de arma si s-au auzit explozii, in timp ce cel putin alte cinci persoane au fost eliberate.

Mai multe ambulante au sosit la locul incidentului, in vreme ce lunetitii asteapta sa intervina pe acoperisurile cladirilor,  potrivit ziare.com.

Se pare ca mai multi oameni au fost raniti. O persoana primeste ingrijiri la fata locului, o alta victima este resuscitata de catre medici in aceste momente, iar doua persoane ar fi fost scoase pe targa din cafenea.

 

Zeci de oameni au fost luat ostatici într-o cafenea din centrul orașului Sydney,  în timp ce televiziunea locală i-a arătat pe unii că au fost forțați să țină un steag negru cu inscripții albe în arabă la fereastră, ridicând temerile unui atac legat de militanții islamiști, relatează Reuters.

Primul ministru australian Tony Abbott a anunțat că a convocat de urgență Comitetul Național de Securitate pentru o informare cu privire la luarea de ostatici de la Lindt Cafe din capitala comercială a țării.

„Poliția se confruntă cu un incident armat și ofițeri specialiști încearcă să intre în contact cu cei din interiorul cafenelei”, a declarat poliția statului New South Wales într-un comunicat.

Australia, care sprijină Statele Unite și escaladarea acțiunii lor împotriva Statului Islamic în Siria și Irak, este în alertă maximă de teama unor atacuri ale musulmanilor radicalizați sau combatanților autohtoni care se întorc acasă din conflictul din Orientul Mijlociu.

Un director executiv al cafenelei a spus că aproximativ 10 angajați lucrează în cafenea, a raportat televiziunea Sky Business. Steve Loane a declarat de asemenea că „probabil 30 de clienți” se aflau în cafenea, potrivit Sky Business.

Zeci de polițiști puternic înarmați au înconjurat cafeneaua din Martin Place.

În septembrie, poliția antiterorism australiană a declarat că a dejucat o amenințare iminentă de a decapita o persoană și câteva zile mai târziu, un adolescent din Melbourne a fost împușcat mortal după ce a atacat doi ofițeri antiterorism cu un cuțit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *