Skip to content
Politică

Luați-vă umbrelele! COD GALBEN de furtuni în 16 județe

radiocraiova.ro

Luați-vă umbrelele! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat COD GALBEN de furtuni în nu mai puțin de 16 județe.

Atenţionarea cod galben de furtuni a intrat în vigoare sâmbătă la ora 14:00 şi va expira duminică la ora 23:00, fiind vizate judeţe din Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi de la munte. Se vor înregistra izolat şi 40-50 l/mp, scrie Mediafax.

Meteorologii avertizează că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum şi în Crişana, Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei.

Vor fi averse care vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 15-20 l/mp şi punctiform 40-50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi şi în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

Cele 16 județe vizate sunt: Bihor, Satu Mare, Maramureș, Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș- Severin, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *